Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

22 iun. 2017

Kirby-cablul (cordonul) de alimentare

Cablul sau cordonul de alimentare al sistemului de curăţenie Kirby este tratat ca un fel de Cenuşăreasă (cea din poveste) de către mulţi din  cei care folosesc acest aparat în casă sau în activitatea de curăţenie din cadrul firmelor specializate. Este o constatare din teren în urma numeroaselor instructajelor şi a evaluării aparatelor pentru service desfăşurate de-a lungul timpului în Constanţa.

Deşi are sisteme de siguranţă şi fir de argint pentru flexibilitate nu au fost proiectate pentru folosirea neglijentă şi/sau nepăsătoare. Şi deşi personal am făcut instructajul complet, chiar insistând pe anumite aspecte privind cablul de alimentare, am observat că sfaturile mele fie au fost uitate (destul de repede), fie au fost ignorate.


Aşa că m-am gândit să scriu acele sfaturi pe care le dau astfel încât să fie la îndemână pentru toată lumea. Voi începe cu descrierea cablului de alimentare folosind imaginea:
  • 1. Ştecherul - în partea de sus a imaginii.
  • 2. Cordonul flexibil - centrul imaginii.
  • 3. Bridă de prindere pe carcasă (protecţie antismulgere).
  • 4. Mufa de alimentare (cea care intră în priza de pe aparatul de bază) - în dreapta imaginii.
Pentru exemplificare voi folosi şi un mâner inferior (Rear Handle Cover) de la care voi numerota în continuare doar clemele pentru prinderea cablului.


  • 5. Clemă prindere cablu inferioară - dreapta jos
  • 6. Clemă prindere cablu superioară - stânga sus

Sfaturile acum:


- Cablul de alimentare se scoate din orice priză numai şi numai apucând de ştecher şi trăgând.
- Pentru folosirea la distanţă se vor folosi de preferinţă prelungitoare monopriză. Cele cu mai multe locaşuri provoacă îndoirea cablului lângă ştecher provocând microîntreruperi.
- Când aparatul este nefolosit nu îl lăsăm cu cablul înfipt în prelungitor şi nu înfăşurăm prelungitorul laolaltă cu cablul pe suporţii speciali. 
- Un cablu exploatat corect arată aşa: pornind de la mufa de alimentare (4) ne asigurăm că brida de prindere (3) este prinsă cum trebuie. Între brida (3) şi clema (6) lăsăm o buclă de cam 0,5m din lungimea cablului, îl trecem prin clema (6), după care urcăm şi prindem şi în clema (5). De abia după aceea, lăsând lungimea potrivită de cablu îl introducem în priză sau în prelungitor.

Eu mai folosesc o prindere suplimentară a cablului cu o curea uzată pe mânerul superior. Când voi avea o poză la îndemână voi face un update.

Ar fi bine să procedaţi aşa deşi ştiu că nu o veţi face:

Când sesizaţi întreruperi ale cablului, îl scoateţi frumos din priză, puneţi mâna pe telefon şi sunaţi la reprezentantul Kirby care vă e mai simpatic. În nici un caz nu încercaţi să luaţi locul unui specialist (deşi noi ne bucurăm când o faceţi, de unde credeţi că veţi cumpăra un cablu nou?). Asta deoarece microîntreruperile din cablu plus variaţiile de tensiune specifice reţelei româneşti pot duce la stricarea microîntrerupătorului ce protejează motorul şi/sau a bimetalului (nu voi intra în mai multe amănunte). Reprezentantul Kirby vă poate spune şi dacă mai poate fi reparat, vi-l poate repara sau înlocui cu unul original după caz.

Dacă aveţi nelămuriri vă rog să le exprimaţi în comentarii aici sau pe pagina de facebook, voi răspunde destul de repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !