Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

28 oct. 2012

CUM SE SPALĂ MOCHETA LIPITĂ

Sfaturi practice

Să nu credeţi sub nici o formă că este ideea mea. Nu sunt sfătuitorul de serviciu. Dar am găsit de atâtea ori interogarea asta venind din Google că am zis să fac şi eu o faptă bună care în mod sigur nu va scăpa nepedepsită.
În primul rând trebuie început cu ceva ce vă voi spune la sfârşitul articolului. Asta ca să fiu sigur că îl citiţi  pe tot şi chiar ar fi indicat să o faceţi, asta dacă vreţi şi rezultate.
-Primul pas ar fi eliberare în totalitate a mochetei, cel puţin acolo unde este posibil. Nu foloseşte la nimic în acest caz târâşul pe coate (e drept nici în armată nu mi-a folosit prea mult).
-Al doilea pas ar fi să studiaţi eventualele pete de pe mochetă cu lupa, microscopul sau cu ce vreţi. Eu de regulă o fac cu o cârpă albă de bumbac ca să aflu dacă sunt pete umede sau uscate. Ar fi bine să ştiţi şi natura petelor, deşi dacă a dat petrecere juniorul cât aţi fost plecaţi, este aproape imposibil de aflat. După ce aţi făcut un raport complet sunaţi un specialist (cel mai bun sunt eu) care vă spune cum să acţionaţi pe fiecare tip de pată în parte.
-Odată lămurite aceste probleme trecem la pasul trei. Aici trebuie eliminat praful de casă şi nisipul din profunzimea mochetei. Funcţie de vechime, mărime si de natura ei, cantitatea de murdărie poate să varieze de la 1 Kg în sus. Suntem obligaţi să facem acest lucru, deoarece dacă peste praf şi nisip pun apă şi şampon, ce credeţi că o să obţin ?
Sunt sigur că aţi ghicit, doar noroi ! Care, după mai multe spălări se va transforma în aluviuni, sedimente, funcţie de metoda aleasă.
-Acum, dacă am curăţat temeinic mocheta de murdăria de profunzime (vă spun la sfârşit cu ce, sunt om de cuvânt) putem trece la spălatul suprafeţei cu spumă activă. Nu vă miraţi ! Se spală doar suprafaţa deoarece în interior am curăţat deja mocheta. În plus nu are sens să bag apa în mochetă şi dedesubt, mai ales că ştiu foarte sigur că nu o voi mai scoate niciodată de acolo, ceea ce mă duce subit cu gândul la mucegai.
Dacă ne facem treaba bine, totul ar trebui să fie în regulă. Dacă au mai rămas pete, ori am greşit ceva ori este vorba de pete foarte grele caz  în care trebuie sunat specialistul (acelaşi ca mai sus). De regulă şi petele mai grele dispar cam după a treia spălare.

Şi acum aşa cum am promis vă spun cu ce ar trebui să începeţi.
Păi este foarte simplu şi cunoscut în peste 80 de ţări de milioane de utilizatori. Sistemul de curăţenie Kirby !
Din experienţa mea chiar nu are concurent ca şi calitate, performanţă, fiabilitate vs preţ.
Dacă nu credeţi puteţi să vă convingeţi singuri!


3 comentarii:

  1. Nu am suportat niciodata mochetele lipite, cred ca sunt foarte greu de curatat cu adevarat, mai ales daca nu ai un specialist prin apropiere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avantaje şi dezavantaje!
      Slavă Domnului că există Kirby care poate rezolva calitativ şi economic această problemă atât în cazul locuintelor dar şi in cazul marilor birouri.

      Ștergere
    2. Se spala foarte simplu si rapid. Am spalat mii de metri patrati. Garantez calitatea executiei !

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !