Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

22 iul. 2013

ÎNTREŢINERE COVOARE LÂNĂ, COVOARE MĂTASE, COVOARE MANUALE

Bineînţeles, în această categorie intră şi covoarele persane, de Buhara, etc...

Scriu acest articol datorită multiplelor interogări venite pe Google în acest domeniu. Sper să vă fie de folos, restul depinde doar de voi...
Fiind un articol dedicat posesorilor actuali sau viitori de astfel de covoare va fi un pic mai tehnic . Aşa că vă rog să puneţi întrebări prin comentarii (mai jos) sau prin secţiunea CONTACT .
Promit să răspund prompt şi la obiect !

De ce aceste categorii de covoare ?
În primul rând, ele reprezintă o investiţie materială deloc neglijabilă .
În al doilea rând reprezintă o investiţie pentru suflet .
Şi nu în ultimul rând o investiţie pentru confortul şi aspectul casei dumneavoastră .
Acum, dacă v-am captat interesul, citiţi cu atenţie, luaţi aminte şi acţionaţi . E simplu !

Buuun , să începem . Cu ce altceva decât cu începutul ?

Praful şi nisipul abraziv se acumulează inexorabil la baza fibrei covorului . De câte ori călcăm pe covor, acestea acţionează, încet dar sigur, ca un şmirghel, deteriorând iremediabil fibra covorului . În acest mod apare aşa numita fibră moartă cu rezultat direct fenomenul de "chelire" a covoarelor în special pe zonele cu trafic .

Fiind făcute din fibre naturale şi destul de groase, aceste covoare reprezintă raiul acarienilor şi mucegaiurilor ! Deh, nu numai noi apreciem confortul şi lucrurile de calitate .

Datorită murdăriei din profunzime chiar şi cea mai banală pată are tendinţa să se fixeze acolo !

Ca să vă daţi seama de amploarea fenomenului vă prezint o experienţă proprie făcută pe 1mp de covor în aproximativ 5 minute . Cu o menţiune, covorul a fost aspirat temeinic cu 30 de minute înainte .



Şi acum un zoom !


Aş vrea să-mi răspundeţi la o întrebare ! Ce se întâmplă dacă pui apă şi şampon peste aşa ceva ?

Ce este de făcut ?
Răspunsul e simplu, curăţarea în profunzime a covorului ! Aceasta presupune trei operaţii principale:
-dislocarea murdăriei din interior şi transformarea ei în praf .
-aspirarea cu o putere (nu consum) competitivă să tragă inclusiv murdăria grea gen nisip, etc...
-perierea covorului, ceea ce duce la eliminarea fibrei moarte şi a părului de animale .

Sincer, după trei ani de experienţă, singurul sistem de curăţenie care poate face aceste operaţii simultan, cu infinită grijă pentru covor, extrem de eficient, economic, fără efort şi într-un timp scurt este Kirby !
Ştiu că există competitori comerciali care o să strâmbe din nas .
Singurul lucru pe care pot să-l fac pentru ei este că accept orice competiţie desfăşurată în Constanţa !
Iar cei ce nu cred că imaginile de mai sus sunt reale pot să se convingă aici !

Rezultate:
-ăsta-i covorul meu ?
-aerul din cameră se schimbă !
-nu trebuie să mai stergeţi praful de pe mobilă după fiecare aspirare !
-starea de sănatate şi confort sporeşte .
-dublează durata de viaţă a covoarelor şi le menţine pe cele cu ştate vechi .

Am uitat să spun că pentru un covor de 12 mp (3pe4), această grupare de operaţiuni durează maxim 15 minute. Hai 20 dacă e şi soacra lângă noi şi vrem laude !

Ce ne rămâne de făcut ?
Datorită gătitului, fumatului, condensului atmosferic, faptului că umblăm descălţaţi sau încălţaţi pe covor, propriei respiraţii, etc. se formează aşa numita murdărie umedă, un fel de mâzgă care se depune pe toate suprafeţele inclusiv pe covor.
Cum noi l-am curăţat în profunzime (fără asta nu se poate), nu mai rămâne decât să îndepărtăm această mâzgă !
Şi cum o facem ? Îmbibând covorul cu apă şi chimicale ? Asta doar dacă vă plac culturile de mucegai şi aerul curat din combinatele chimice (cîte-or mai fi) .
Eu prefer să-l spăl cu spumă activă, semiuscată, antialergenă, ecologică .
Evident tot cu Kirby ! Execută două operaţiuni simultan, spălarea şi frecarea cu o perie fină ca o mână de înger, după care extrage murdăria lăsând covorul aproape uscat.
Este uşor, rapid şi chiar distractiv.


Avantaje:
-împrospătează culorile.
-lasă un miros plăcut şi discret
-se usucă in maxim 30 de minute
-protecţie împotriva acarienilor

Foarte important !
-toate operaţiunile enumerate mai sus se realizează cu covorul pe locul lui, scutind astfel o mulţime de efort .
-chiar dacă am vorbit doar de un anumit tip de covoare acelaşi tipar se aplică şi pentru restul inclusiv mochete fie ele şi lipite .
Şi dacă încă nu folosiţi un Kirby în casă, atunci chemaţi pe cineva care are şi ştie să-l folosească, nu de alta dar să nu plângeţi mai târziu aşa cum s-a întâmplat aici !

Şi acum petele !!!
Ehe, aici e treabă cu dichis ! Doar două sfaturi pertinente !
-pată umedă, aplicaţi imediat materiale absorbante cât este necesar.
-dacă nu va pricepeţi puneţi mâna pe telefon şi chemaţi un specialist, altminteri veţi ajunge în situaţia de a scoate pata cu foarfeca.
Pentru că fiecare pată este diferită şi abordare ei este personalizată, motiv pentru care este necesară o constatare la faţa locului .

Sper că articolul v-a fost de folos şi aştept întrebări, comentarii, opinii, etc...





23 de comentarii:

  1. E utila postarea, chiar am un covor de acest gen. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata dreptate ai, dar foarte multe persoane nu accepta acest lucru, macar o demonstratie gratuita asta-i romanul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Bonus, in loc sa foloseasca un Kirby multi dintre ei vor da banii pe medicamente . Deh, trebuie sa traiasca si companiile farmaceutice din ceva .

      Ștergere
  4. Te inspaimanta pozele cu rezultatele testelor! Multuemsc, Radu, pentru sfaturi utile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele nu sunt decat ca sa previna !
      Bine. trebuie sa vezi cu ochii tai ca sa crezi !
      Iar sfaturile, daca sunt utile, trebuiesc aplicate ! :)

      Ștergere
  5. E foarte utilă postarea ta, Radu şi-ţi mulţumesc mult pentru ea! Îţi mărturisesc sincer, eu am refuzat un covor mare din lână, fabricat în România, pe care mi l-a cumpărat mămica, când m-am mutat în casă nouă, tocmai pentru aceste inconveniente, mi se părea prea greu de întreţinut, nu m-am gândit atunci că există aceste miracole ale tehnologiei, care-ţi uşurează munca. Acum, după ce am citit postarea ta, mă gândesc să il cer,... sunt sigură că nu se va supăra, îi sunt prea dragă ! :)
    O zi minunată îţi doresc, Radu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romania are o traditie in covoare de lana sau manuale !
      Seamana cu o masina buna in sensul ca daca ai grija de ea, ii dai combustibil si ulei de calitate, te tine o vesnicie . Alminteri..., iei alta ! :)

      Ștergere
  6. Sau puteti sa renuntati la cel vechi si sa va achizitionati unul nou de pe www. decorino.ro. Oricum, foarte interesant articolul. Felictari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru felicitări, dar să ştiţi că reclama se plăteşte. Aştept o ofertă pe mail-ul din secţiunea Contact!

      Ștergere
  7. Sal. Cu adevărat interesant articolul. Eu însă am 3 covoare 3x3 fiecare pe care doresc sa le pun pe perete și Vă întreb dn. ING. Tulea, ce soluție îmi recomandați pt a proteja covoarele de molii. Covoarele sunt manuale. Au fost făcute la mân. Agapa au modele ornamentale peste tot și mi.ar părea rău dacă nu as fi suficient de precaut împotriva moliilor. Va mulțumesc anticipat pt răspuns. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea ai cum sa protejezi covorul de molii, adica nu exista o substanta care sa o aplici pe covor si sa respinga moliile. Moliile in sine nu mananca covor. Moliile depun oua in covor si in momentul in care ies larvele acestea vor manca fibrele de lana, pentru ca Lana este o proteina, larvele cresc mancand lana. De obicei moliilor le plac locurile intumecate, ferite de prea multa lumina directa, dar Se pot aseza si pe un covor in mijlocul camerei. Daca coovorul este infestat cu molii este extrem de important sa Se actioneze cat Mai repede posibil. Covorul trebuie tratat cu un pesticid pentru a distruge moliile, larvele si ouale, Se spreiaza covorul si Se lasa sa actioneze pesticidul. Atentie, pesticidul trebuie aplicat de un specialist. Apoi, pesticidul si moliile trebuie indepartate din covor, si din pacate in Romania sunt firme care fac curatare professionals de covoare, carpete si canapele, dar din pacate calitatea serviciilor si standardul la care Se lucreaza sunt extrem de slabe, comparative custody Anglia de Exemplu.
      Curatarea covoarelor sau a carpetelor de lana trebuie efectuata obligatoriu cu chimicale WoolSafe Approved, pentru a fi siguri ca chimicala folosita nu strica fibrele de lana ale covorului. Dar asta este ceva ce in Romania este inexistent.

      Ștergere
    2. Există la Kirby toate soluţiile şi dispozitivele necesare, domnule Remus Falub.

      Ștergere
  8. Sal. Cu adevărat interesant articolul. Eu însă am 3 covoare 3x3 fiecare pe care doresc sa le pun pe perete și Vă întreb dn. ING. Tulea, ce soluție îmi recomandați pt a proteja covoarele de molii. Covoarele sunt manuale. Au fost făcute la mân. Agapa au modele ornamentale peste tot și mi.ar părea rău dacă nu as fi suficient de precaut împotriva moliilor. Va mulțumesc anticipat pt răspuns. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Și acest șampon se vinde și sub forma de spray sau tb spălate covoarele cu acest șampon și după uscare atârnat pe perete. O alta întrebare ar fi... cât de des ar tb repetata aceasta operațiune ? Ati putea sa imi dati un link cu magonline kirby Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kirby are un dispozitiv numit perie Zipp precum și un șamponizator. Acestea permit curățarea acelui covor direct pe perete.

      Ștergere
  10. O casa fara covor este neprimitoare si rece. In acelasi timp un covor strange si stocheaza praf si acarieni, ceea ce ii afecteaza major pe cei cu alergii si astm. De aceea, mentinerea unui covor curat este absolut necesara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt complet de acord! Cu o singură menţiune!
      Dacă nu ar fi covorul unde ar sta praful şi acarienii? :)

      Ștergere
  11. Salut! Foarte interesant articolul! De asta eu am cumparat covoare cat mai subtiri si cu o densitate cat mai mare pentru rezistenta lor! Am gasit ceva de genul la startdecor. Daca aveti nevoie, va las aici http://startdecor.ro/13-covoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @edy eddy, pentru a vă face reclamă sunt metode mai bune decât spamul în comentarii. :) Puteți, de exemplu, să folosiți secțiunea contact de pe acest blog și să mă întrebați cum puteți afișa un banner al magazinului aici.

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !