Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

1 feb. 2012

Aspiratoare, putere aspirator, astm, acarieni

Mituri despre aspiratoare
Puterea aspiratorului



Este cel mai intilnit mit, alaturi de filtrarea cu apa. Cind ajung la locul demonstratiei, la intrebarea "Sunteti multumit de aspiratorul dumneavoastra?",  in 90% din cazuri primesc invariabil raspunsul "Sigur, este puternic are 2500-3000-5000w, imi ridica covorul!". A doua intrebare pe care o pun este "Sunteti multumit de ceea ce face pentru curatenia si sanatatea dumneavoastra?". Raspunsul este "Daca ridica covorul, in mod sigur scoate tot!"
Nu va voi plictisi cu detaliile unei demonstratii. Voi da un exemplu concret.
Am rugat gazda sa curete 1 metru patrat de covor cu aspiratorul proaspat achizitionat (era foarte mandru de el la cei 5000w ). Nu o sa spun marca aspiratorului, pentru ca, chiar nu conteaza.Dupa aceea am mai curatat si eu temeinic, cu aspiratorul gazdei, timp de 10 minute, aceeasi suprafata.
Dupa care, am inceput sa curat cu Sentria de la Kirby (doar 600w), acelasi metru patrat aratind gazdei ce scoteam din el.
In timp ce covorul se lumina, chipul gazdei se intuneca. Ca sa intelegeti de ce, va arat in imaginea urmatoare ce am scos din acea bucata de covor.




Ca idee, pentru un aspirator nu este important cit consuma (sau cit platiti pentru ceea ce nu ar trebui sa vedeti mai sus), important este doar ce treaba face!!!
Iar pentru covor si sanatatea noastra, important este nu cit a scos aspiratorul, important este ceea ce ramine in covor!!!

2 comentarii:

  1. ma intrebam cam la cat timp trebuie facut din nou curat dupa ce se foloseste acest aparat.

    RăspundețiȘtergere
  2. La inceput cit mai des. Depinde doar de tine. Cu timmpul (dupa o luna in care nu faci alceva decit sa scoti ceea ce este ca si murdarie deja), o data pe saptamina, apoi cel mult la doua saptamini.
    Sonia, tu stii traficul din casa ta. Doar tu poti hotari de cite ori este nevoie la inceput.
    Si nu uita, praful de casa, in proportie de 60% este produs de persoanele care locuiesc acolo. Cu cit locuiesc mai multe persoane intr-o locuinta, cu atit mai mare este cantitatea de praf

    RăspundețiȘtergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !