(asta chiar ca e o intrebare buna)
Voi scrie in ceea ce urmeaza despre acarienii din saltele.
In primul rind este stiut ca incidenta astmului, rinitei alergice sau a alergiilor este de 4 pina la 6 ori mai mica in mediul rural decit in mediul urban chiar si in zilele noastre.
Pe timpul bunicilor:
Saltelele erau confectionate din pinza de sac umplute cu paie, fan, lana, etc... .
La 2-3 luni continutul saltelelor era schimbat, panza de sac spalata si astfel salteaua era ca si noua.
In cazul saltelelor umplute cu lana, continutul era spalat si daracit de cel putin doua ori pe an.
Temperatura din locuinta (in special in anotimpurile care favorizeaza acarienii) era mai scazuta, iar aerisirea naturala, era acasa la ea.
De aceea bunicii nostri nu faceau decit in rare cazuri boli respiratorii, alergice sau astm
Acum:
Ceea ce scriu acum se refera la orasele mari precum Constanta,
Locuim la bloc, de multe ori la etaje superioare, fara lift, fara timp, cu griji din ce in ce mai mari.
Avem saltele de doua persoane, de o persoana, pe care nu le curatam cu anii: din lipsa de timp, de spatiu, de chef (cineva spunea: "cheful este pentru iubit, nu pentru facut treaba").
Faptul ca aceste saltele "moderne" sunt curatate foarte rar si in majoritatea cazurilor chiar deloc, le transforma in incubatoare perfecte pentru acarieni, mucegaiuri, streptococi, etc... .
Le dam mancare din belsug (piele moarta), caldura si umiditate.
Din pacate a treia cauza de imbolnavire din lume sunt bolile respiratorii alergice.
Ce ne propune comunitatea de vanzari actuala:
-Aparate de curatare saltele cu abur. Oare pina la ce adincime poate penetra aburul intr-o saltea (in conditiile in care aceasta are intre 20-35cm grosime) ? Dupa aceea, cum scoti apa din saltea ? Cum impiedici mucegaiul sa se dezvolte in saltea? Iar mucegaiul este indispensabil acarienilor!
-Tratarea saltelelor cu substante chimice. Sper ca dormiti relaxat intr-o saltea "condimentata" cu chimicale!
Este adevarat ca acarienii mor in proportie mica (cam la 1cm in interiorul saltelei), dar ramin tot acolo si se transforma in hrana pentru ceilalti ramasi in viata (adica citeva milioane) !
-Schimarea saltelelor la maximum 3 luni. Este o solutie eficienta daca va permiteti! Acesta este intervalul de timp in care coloniile de acarieni ajung la maturitate.
Ce va propun eu:
Curatare unei saltele cu Sentria de la Kirby in mod constant inlatura toate problemele prezentate mai sus intr-o proportie in care ele nu ne mai pot afecta sanatatea!
Acest aparat elimina acarienii, pielea moarta si tot ce mai exista in saltea (din profunzime, circa 35 cm adincime) in maxim 10-15 minute.
Pentru o persoana alergica se recomanda curatarea saltelei o data pe saptamina, iar pentru o persoana neafectata de alergeni inca, macar o data pe luna.
Puteti folosi propriul dumneavoastra aparat sau sa folositi serviciile oferite de noi!
Dumneavoastra alegeti! Daca aveti vreo indoiala, uitati-va dimineata cind va treziti, in lumina primelor raze de soare. Si va rog sa-mi scrieti ce vedeti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !