Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

10 mai 2018

Aveți un Kirby! Îl folosiți corect?

Acest articol se adresează în special celor care folosesc deja un Kirby în casă dar este util atât celor care au în plan să-l folosească în viitor cât și tuturor persoanelor care apreciază curățenia și sănătatea dintr-o casă. Drept urmare revin cu întrebarea din titlu. Aveți un Kirby. Știți să îl folosiți corect?

Nu am întrebat degeaba. În decursul nenumăratelor reinstructaje făcute la cerere, am observat tentința oamenilor, de altfel naturală, de a face curat în casă exact așa cum nu trebuie, chiar și atunci când folosesc un Kirby. Când spun tendință naturală mă refer la cei care au folosit înainte, ani de zile, doar aspiratorul cu furtun și țevi.

Voi începe cu puțină „teorie” privind murdăria existentă într-o locuință. În primul rând trebuie să spun că este greșită percepția că ea este adusă de afară, majoritatea covârșitoare o producem noi, cei care locuim acolo.

Murdăria dintr-o casă este de două tipuri:
- murdărie uscată (dry)
- murdărie umedă ( sticky)

Astăzi mă voi referi la murdăria uscată (urmând ca pe cea umedă să o abordez într-un articol viitor), murdărie care și ea este de două feluri (comparația cu un aisberg fiind foarte potrivită):
1) Murdăria uscată „la vedere”. Este cea pe care o curățăm cu aspiratorul cu furtun și țevi, cârpa de praf de pe suprafețe. Reprezintă între 10% și 15% din total.
2) Murdăria uscată „ascunsă”. Ea se găsește în:
- Saltele, șezutul tapițeriilor - între 25% și 65%
- Covoare - între 25% și 45%
De aceasta se poate scăpa folosind peria bătătoare mare.

perie mare batator kirby


- În interstițiile și porii de la pardoseala tare - între 10% și 12%
Aceasta se elimină folosind peria mare pentru suprafețe tari.

perie parchet Kirby


Spuneam mai devreme că majoritatea oamenilor au o tendință naturală (adânc înrădăcinată) de a crede că eliminând murdăria uscată „la vedere” cu furtunul și țevile s-a făcut curat în casă. Nimic mai greșit. Pentru că dacă nu eliminăm murdăria uscată „ascunsă” degeaba eliminăm murdăria uscată „la vedere”. Ea se reface aproape imediat. Nu degeaba se spune: „curățenia este o muncă fără sfârșit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !