Acest articol se adresează în special celor care folosesc deja un Kirby în casă dar este util atât celor care au în plan să-l folosească în viitor cât și tuturor persoanelor care apreciază curățenia și sănătatea dintr-o casă. Drept urmare revin cu întrebarea din titlu. Aveți un Kirby. Știți să îl folosiți corect?
Nu am întrebat degeaba. În decursul nenumăratelor reinstructaje făcute la cerere, am observat tentința oamenilor, de altfel naturală, de a face curat în casă exact așa cum nu trebuie, chiar și atunci când folosesc un Kirby. Când spun tendință naturală mă refer la cei care au folosit înainte, ani de zile, doar aspiratorul cu furtun și țevi.
Voi începe cu puțină „teorie” privind murdăria existentă într-o locuință. În primul rând trebuie să spun că este greșită percepția că ea este adusă de afară, majoritatea covârșitoare o producem noi, cei care locuim acolo.
Murdăria dintr-o casă este de două tipuri:
- murdărie uscată (dry)
- murdărie umedă ( sticky)
Astăzi mă voi referi la murdăria uscată (urmând ca pe cea umedă să o abordez într-un articol viitor), murdărie care și ea este de două feluri (comparația cu un aisberg fiind foarte potrivită):
1) Murdăria uscată „la vedere”. Este cea pe care o curățăm cu aspiratorul cu furtun și țevi, cârpa de praf de pe suprafețe. Reprezintă între 10% și 15% din total.
2) Murdăria uscată „ascunsă”. Ea se găsește în:
- Saltele, șezutul tapițeriilor - între 25% și 65%
- Covoare - între 25% și 45%
- În interstițiile și porii de la pardoseala tare - între 10% și 12%
Spuneam mai devreme că majoritatea oamenilor au o tendință naturală (adânc înrădăcinată) de a crede că eliminând murdăria uscată „la vedere” cu furtunul și țevile s-a făcut curat în casă. Nimic mai greșit. Pentru că dacă nu eliminăm murdăria uscată „ascunsă” degeaba eliminăm murdăria uscată „la vedere”. Ea se reface aproape imediat. Nu degeaba se spune: „curățenia este o muncă fără sfârșit”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !