Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

2 iun. 2014

NUNTĂ CAM ÎN CEAŢĂ

Negură, nu ceaţă


Nu am fost niciodată un mare fan al nunților, dar...
Uneori nu avem încotro. Şi trebuie să o facem şi pe asta. Nu mai fusesem demult la un asemenea eveniment iar prietenul meu, la a cărui nuntă trebuia să ajung, îmi tot promitea surprize peste surprize. Ce putea fi nou în materie de nunţi? Mire, mireasă, naş, naşă, nuntaşi, masă, dans. Şi cam atât. Ah,era să uit oboseala de a doua zi (ca să nu zicem marea mahmureală!) care desigur avea să fie dreasă cu nelipsita ciorbă de potroace (nu ştiam dacă în Oltenia, unde avea să aibă loc nunta, exista acest obicei, dar sigur m-aş fi descurcat cu o ciorbă de burtă).

Zis şi făcut. M-am urnit cu greu dar recunosc că aveam să nu regret nimic din ce a urmat.

După câteva ore de mers, am ajuns cu bine. Abia aşteptam să-mi revăd amicul. Şi să-i fiu alături în acest moment important. Normal că eram nerăbdător să-i fur mireasa, dar nu pe bune, staţi liniştiţi. Ştiam deja şi ce aveam să cer drept răscumpărare.

Trec peste partea cu revederea şi ajung chiar la petrecerea de seară. Nunta avea loc la un restaurant undeva într-o pădure, departe de lumea dezlănţuită a oraşului.
Când m-am apropiat nu mi-a venit să cred. Restaurantul părea că iese din ceaţă!
Poate o fi din cauza apei care trecea pe acolo. Poate căldura de afară ar putea să-mi ofere o explicaţie.Pur şi simplu mi-a trecut prin minte. Ca o străfulgerare! Dar când am intrat înăuntru aceeaşi norişori erau şi pe ringul de dans! Ba chiar şi din paharele, cele multe, cu şampanie  se părea că ies aburi sau ceva asemănător! Era clar acum pentru mine că se petrecea ceva. Fire curioasă şi scormonitoare, am vrut imediat să aflu ce anume, poate provoca aceste efecte de basm. M-am îndreptat către cei ce se ocupau cu crearea acestui fum cum credeam eu. Aşa am aflat că cel mai important efect în cadrul organizării unei nunţi de succes este fumul greu folosind  gheaţă carbonică! Gheaţă carbonică nuntă! Un termen nou. Nu mai auzisem până atunci de utilizarea acesteia pentru aşa ceva. Fumul fiind mai greu decât aerul nu se ridică şi rămâne jos creând efecte spectaculoase. M-am îndreptat spre un pahar de şampanie deasupra căruia plutea un fum alb. L-am încercat cu degetul. Nu ştiu ce mă aşteptam să simt, dar recunosc că ideea mi s-a părut foarte interesantă. Am aflat că pot consuma fără nicio problemă băutura deoarece gheaţa carbonică este 100% alimentară. Am lăsat căutatul prin ceaţă pentru puţin mai târziu. Orchestra începuse să cânte. Iar cei doi protagonişti ai nunţii începuseră să plutească printre nori la propriu. Chiar şi la figurat! Cred că cel mai emoţionant moment de la o nuntă, este să dansezi alături de aleasa inimii. Iar când aceasta se mai întâmplă într-o atmosferă de basm e ceva ce nu poţi uita vreodată! Sau niciodată! Ori cum vreţi voi! Şi este nepreţuită! Amintirea!

Desigur că avea să vină și momentul mult așteptat de mine , anume răpirea miresei. Ghiciți care a fost răscumpărarea ce am cerut-o de la prietenul meu? Ei bine, pe lângă lada de whisky?! Dacă veți intra pe site veți afla și răspunsul!




5 comentarii:

  1. Nu stiam ca asa ceva se foloseste pentru crearea acelor efecte. Mi se pare deosebit sa ai asa ceva la un eveniment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să nu mai spui că nu mai avem ce învăţa! Sau că le ştim pe toate! :)

      Ștergere
    2. Nu eu sunt aceea! Stiu pe altcineva care crede ca le cam stie pe toate;)

      Ștergere
    3. Daaa? Cine?
      Personal cred că cunoaşterea porneşte de la a recunoaşte că nu ştiu mai nimic! :)

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !