Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

27 mai 2014

NU ESTE UN SECRET PENTRU NIMENI

Că pe celelalte bloguri am scris:

Îmi place să pescuiesc...
Şi să gătesc. Peşte marin în special.
Tot îmi face cu ochiul o mică proprietate din preajma rezervatiei Vama Veche - 2 Mai (Acvatoriul litoral marin). Evident în zona B unde sunt permise activităţi de pescuit tradiţional.
Şi evident, aşa cum sistemul de curăţenie Kirby vă face economie pe termen lung, m-am gândit la cineva care să mă poată ajuta pentru viitoarea mea proprietate.
Să fac economii! Pe termen mediu şi lung.
Din multele mele căutări pe internet, tastele mi s-au oprit fix la ce îmi trebuie, adică la studiu geotehnic Bucureşti. Nu vă lăsaţi păcăliţi, ei vin exact unde aveţi nevoie.

Acum o să vă explic de ce am nevoie de ei.
Legenda spune, dar şi Herodot şi Strabon, că pe acolo trecea un braţ al Dunării, Istru numit de ei.
Cercetări de dată recentă confirmă acest lucru, dar nu pot să mă conving decât dacă fac ceva foraje. Oricum mi-ar trebui nişte puţuri. Ca să verific dacă apa este neclorinată, fără nitriţi, cu un echilibru perfect de calciu, magneziu şi fier. Pot face şi aşa ceva.

Apoi, dacă pun fundaţia pe un fluviu subteran nu ar trebui să ştiu şi eu cum să o fac?
Bine, bine... Am terminat o facultate cu un domeniu apropiat! Nu am profesat, de aceea cred cu tărie că este mai sigur să lăsăm specialiştii să se ocupe. Părerea mea.

Da, uitasem să vă spun că în 1901 a avut loc un "mic" tsunami de patru sau cinci metri înălţime care practic a ras ceea ce înseamnă coasta de sud a României de azi. Inclusiv actualul oraş Mangalia. În urma unui cutremur de 7.2 grade pe scara Richter şi zece pe Mercalli, produs în falia Shabla, undeva la est de Capul Caliacra. Cutremurul a avut consecinţe devastatoare în zona de coastă din sudul Mangaliei, multe sate fiind în totalitate distruse.

Acum înţelegeţi de ce vreau o fundaţie solidă care poate trece prin tot felul de încercări?
Vreau ca şi băieţii mei să poată folosi acea  casă şi dacă mă ajută Dumnezeu poate-mi văd şi nepoţii jucându-se pe acolo! Şi poate apuc să beau un pahar de vin din via pe care o voi planta acolo...
Mă mai gândesc la soiul de viţă de vie. Deşi tot cei care fac forajul o să mă ajute să iau mostre de pământ ca să văd ce tip de strugure creşte cel mai bine acolo.


Nu uitaţi, aşa cum puteţi face economii cu Kirby, puteţi face şi cu un studiu geotehnic făcut pe bune. În mod sigur veţi constata că vă scuteşte de o groază de bătăi de cap, vă economiseşte bani şi vă ajută să trăiţi mai liniştiţi. 
Cum ar fi ca după câteva ore de pescuit la chefal sau laban să vă bucuraţi de un şpriţ de vară răcit la beci sub răcoarea stelelor. Asta-mi aduce aminte de Costineşti când iubeam fete sărate de val şi încinse de briză.


În plus verificaţi secţiunea "Cât costă un studiu geotehnic". Eu am avut o surpriză foarte plăcută!


7 comentarii:

  1. Citind articolul tau mi-am adus aminte de un documentar care a rulat pe Discovery Chanel, si aia faceau niste studii, dar pentru petrol...
    Hai, bafta si zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă la foraje dai de petrol, bafta ta! :)
      Dar mulţi alţii au căutat înainte! :)

      Ștergere
  2. Pentru mine care locuiesc in Calarasi, pe malul Dunarii in vecinatatea podgoriilor de la Ostrov, nu cred ca e necesar un asemenea studiu, pentru altii poate ca da!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că e benefic! Poate economisi bani. Şi multă muncă suplimentară! Şi nopţi nedormite!
      Este doar o recomandare! :)

      Ștergere
  3. Pentru siguranta noastra, cred ca e bine ca aceste teste sa se faca de catre toti cei ce construiesc case!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi siguranţă dar şi ceva economii! Dacă citeşti atent site-ul lor o să te convingi!
      Uite de exemplu economii de 10000 de euro

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !