Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

31 iul. 2013

SERVICIILE DE CURATENIE SI INTRETINERE PENTRU LOCUINTA TA



Guest post scris de Alecu Bogdan

Pentru o familie, sa apeleze la o firma de curatenie, inca nu este o obisnuinta comuna, cu toate ca avand in vederea atributiile femeii moderne, aceasta are tot mai putin timp sa se ocupe pe langa cariera, si de ambientul domestic. O ”inventie” extrem de valoroasa sunt agentiile specializate in servicii profesionale de curatenie, care ii permit femeii, pe langa rolul activ in viata familiara, sa aiba timp si pentru nevoile personale.

Necesitatea actuala a profesionistilor specialisti in curatenie

Inainte de emanciparea vizibila a femeii, rolul exclusiv al acesteia era sa se ocupe de administrarea finantelor familiare, de curatenia locuintei, a gopodariei si de ingrijirea copiilor. Priceperea i se oglindea in aspectul intregii case, incepand de la pardoseala si vesela stralucitoare si pana la grija fata de familiari.

Contribuind insa tot mai activ la imbunatatirea situatiei materiale, urmasele Evei au tot mai putin timp pe care sa si-l dedice propriei gospodarii. Cu toate ca aspira la perfectiune pe toate planurile, inclusiv in ce priveste latura ”casnica”, tumultul epocii contemporane nu le mai permite sa imbrace uniforma de ”stapana a casei”, asa ca in vremuri de demult. Autonomia personala are drept urmare renuntarea la unele dintre atributiile casnice, in favoarea firmelor si persoanelor specializate in aceleasi servicii rapide si eficiente de curatenie, ce defineau femeia pana in urma cu o jumatate de secol.

In prezent, delegarea atributiilor in ce priveste menajul domestic, nu mai este o lipsa de afectiune sau interes fata de familiari, ci doar o evolutie a femeii de alta data de la rangul de ”supusa”. Activitatea de intretinere a gosodariei a devenit mai mult un hobby de practicat cu placere in timpul liber. Cum timpul inseamna bani, sotiilor si mamelor le vine cam greu sa-si neglijeze sursele reale de venit, in favoarea trebaluirii constante sau cocolosirii copiilor si a celor care-si duc traiul sub acelasi acoperis.

Avantajele apelarii la servicii de curatenie profesionale

Avand in vedere rata somajului si criza, gasirea unor persoane de incredere care sa desfasoare munca de curatenie la domiciliu, nu ar trebui sa constituie o problema. Insa fara recomandari, incredintarea valorilor materiale ale propriei locuinte unei persoane luata de pe strada, nu este maximul de inteligenta.

La moda pe piata romaneasca si nu mai este de mult o noutate, sunt agentiile orientate spre externalizarea serviciilor, in special a serviciilor profesionale de curatenie. Teoretic, fiecare firma, mica sau mare, specializata in domeniul serviciilor trebuie sa beneficieze de personal calificat in sfera in care-si desfasoara activitatea. Poate ca personalul calificat nu este o problema, avand in vedere ca in prezent, calificarea la locul de munca inca se mai practica. Insa seriozitatea si priceperea personalului angajat ar putea deveni una dintre probleme, daca inainte de a va incredinta intreaga locuinta unor adevarati ”devoratori de bacterii”, nu va documentati suficient.

Cum sa alegeti firma de curatenie adecvata nevoilor personale?

Mai inainte de toate primeaza calitatea muncii si disponibilitatea persoanelor angajate la firmele specializate in serviciile pe care le cautati. Trebuie sa aveti in minte ca nu va puteti incredinta in fiecare luna viata privata si spatiul domestic unor persoane complet straine. Aveti nevoie de o colaborare pe termen lung, ceea ce presupune siguranta ca veti da peste niste profesionisti de incredere, care sa va garanteze continuitatea unor servicii rapide si eficiente de curatenie.

Desigur ca pentru a alege cea mai buna firma de curatenie din raza zonei in care locuiti, nu este suficient sa cititi anunturile din presa locala sau sa va folositi de cartea de telefon. Recomandarile vecinilor sau a celor care deja au apelat la profesionistii in curatenie, sunt de mare ajutor in ”jungla” populata de firme si firmulite de toate categoriile si pentru toate buzunarele.

Meseria de ”femeie de casa” nu mai este un trend al zilelor noastre. Alegand o agentie specializata in servicii profesionale de curatenie, viata voastra se va simplifica in mod vizibil si astfel veti putea avea libertatea la care visati. O casa ingrijita este importanta pentru a putea trai in perfecta armonie cu ambientul dar si pentru a pune in ordine fiecare aspect personal al vietii conjugale.

De curand am aflat de sistemul de curatenie Kirby ! Deoarece am auzit lucruri bune despre el dorim sa-l testam cat mai repede posibil . Din dorinta de a oferi cele mai bune servicii clientilor nostri

10 comentarii:

  1. Radu, aş renunţa bucuros la făcut curăţenie în casă. Da, toţi din familie participăm, fetele mai puţin. Nu îţi mai spun de ce nu o fac, pentru că îmi place cum ai aşternut articolul despre curăţenia în casă. Nu îmi rămâne decât să mormăi ce va în barbă, şi să continui să îmi fac curăţenia săptămânală în casă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vei folosi un Kirby nu vei mai avea in veci probleme cu mormaitul ! :)

      Ștergere
  2. Abia astept sa castig la loto. Primul lucru pe care il voi cumpara va fi un Kirby, dupa care imi voi angaja o menajera. :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa zic, a spus totul Alecu Bogdan. Imi ramane doar sa-l promovez ;D http://lumesievenimente.blogspot.it/2013/08/vinerea-promovez-bloguri.html.

    Un sfarsit de saptamana cat mai frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc in numele lui A.B. ! Maiune la 5 sunt pe balta la prins guvizi ! :) Sper sa cada numai din cei mari ! :)

      Ștergere
  4. Eu gasesc numai avantaje cand iti face cineva curat in casa, daca mai face si mancare, ar fi super

    RăspundețiȘtergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !