Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

11 iul. 2012

AZI NU SCRIU DESPRE KIRBY.

Astăzi gătesc la 40 de grade, Celsius !


Pe celelalte grade nu ştiu cum le cheamă şi chiar nu vreau să-mi aduc aminte la temperatura asta..
Azi chiar nu vorbim de Kirby !
Azi vorbim de o mâncarică de care am aflat aici la Constanţa.
10 ardei grasi şi cam 4 kapia (doar de culoare şi gust)
Ceva usturoi taiat puţă de furnică (Radu Anton Roman spunea aşa).

Puţin ulei de măsline.
Ceva roşii de mâncare.
Oregano, busuioc şi celelalte după gust, proaspete dacă aveţi!
Sare de mare (de pe stănca am luat eu), voi găsiţi în magazine.

Acum să vă spun şi cum se face !
Coacem ardeii pe grătar până se desprinde pieliţa fină ( eu i-am scos pe balcon, grătarul e negru).
Îi bagăm într-o oală acoperită ( ce numai eu să transpir)
Înainte de a le pune capacul, dăm un pic de sare pe rană !
După ce au făcut saună cât trebuie, sar singuri din coajă.
Curăţam un pic de seminţe doar cât să nu dăm în apendicită.
Îngropim un sos cu roşiile alea, (dacă le-am copt, probabil că tare bine am făcut), cu toată verdeaţa de care v-am povestit.
Lăsăm la macerat până se răcesc, mult, muult şi mai mult !
Cum azi e miercuri, nu dau şi alte idei.
La mine cred că e deja rece!

Poftă bună!
Dacă totuşi aveţi intrebări despre cum se face curăţenie daţi click aici şi o să aflaţi !

19 comentarii:

  1. Ţi-am zis eu că ai stofă la proză umoristică. Cu ceva finisări şi amplificări umoristice, poţi scrie umor de calitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate eu nu am mai apucat sa gust !
      Asa ca nu pot comenta la reteta !
      Maine o sa incerc sa o refac, desi ma bate gandul la o salata de hamsii :))

      Ștergere
    2. Mishu, chiar asta am facut.
      Tot ce am scris in postare am facut pe bucati pe masura ce gateam !
      E adevarat ca imi place sa rad (in gand), un pic de zambet nu a stricat la nici o gateala !

      Ștergere
    3. Pe "praful" ăsta de vară, cel mai mult îmi place să ingurgitez compoturi reci şi ca bonus - în afară de meniul obişnuit - lapte cu fidea sau orez, tot de la frigider - adică foarte rece.

      Ștergere
    4. Mishu, ce spui de o supa de rosii !!!

      Ștergere
  2. E bun. Ceva foarte potrivit pentru canicula asta, cu condiția să prepare altul și să mănânci tu, rece de la frigider ! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, ce sa zic...
      Mie imi place tare mult si merita sa suferi un pic de caldura.
      Poate fi si o garnitura perfecta pentru mancaruri cu carne!

      Ștergere
  3. Pare apetisant, dar astept sa mai scada temperatura ca sa ma apuc si de copt:)(nu pot sa ii scot pe balcon ca tine!:) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. G. cui pe cui se scoate, vorba veche din batrani!
      Doamne fereste sa scot gratarul pe balcon, ca bate briza si nu se mai coc ardeii.
      Dupa amiaza soarele e fix pe aragazul din bucatarie unde pun gratarul si astept. :D
      Deja reprezentantii Congaz au renuntat sa mai trimita facturi. :)

      Ștergere
    2. Poate nu ar strica sa deschizi un topic bazat pe retete de mancaruri ce se consuma vara la temperatura frigiderului si care sa necesite o mica utilizare a aragazului sau chiar deloc:). Ca exemplu : gazpacho( cu o simpla cautare pe google gasiti tot ce vreti despre ea).

      Ștergere
    3. G! Daca e usor de gasit pe net de ce sa mai scriu despre ea?
      Topic bazat pe retete de mancaruri ce se consuma vara la temperatura frigiderului:
      Branza
      Rosii
      Pepene
      Branza cu rosii
      Pepene cu branza
      Vrei sa mai continui lista ? :)

      Ștergere
    4. N-a zis nimeni sa scrii tu despre ea cand au scris altii, si sigur erau mai in tema ca tine;).

      Ștergere
    5. Acu'ce sa spun...
      In mod sigur daca am gatit la 40 de grade nu poate sa ma deranjeze o mica rautate ! :(
      Da'de curiozitate! Care-i ala de-l cunosti personal mai in tema ca si mine ?

      Ștergere
  4. Am cumparat si eu ardei sa coc, dar nu stiu unde sa gasesc curajul de a porni o asemenea aventura riscanta. Este o caldura in casa de imi vine rau. Cum sa aprind aragazul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aragazul se poate aprinde cu chibritul sau cu bricheta (moment în care mă epilez pe mâna dreaptă).
      Şmecheria la mine este ca soarele ăla arzător de care zice Busu la ştirile PRO TV se fixează fix două ore pe aragazul meu.
      Aşa că trebuie doar să pun grătaru ăla negru cu capac pe ochiu pe care bate soarele şi am rezolvat problema.
      Este drept, iarna e mai complicat dar şi ardeii se găsesc mai greu. :D

      Ștergere
  5. :)) dacă ar prezenta toţi la tv în emisiunile de gătit ca tine, eu cred că am schimba serialele de comedie şi am mai învăţa şi câte ceva despre mâncare ... eşti funny :D! (sincer nu am reţinut nimic din ea, ai prezentat prea comic şi eram mai ocupată să râd decât să memorez, nu aş putea să o fac dar cred că e bună sau cum s-ar zice :D te "gâdilă la simţuri"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune că ochii verzi niciodată sa nu-i crezi! :D
      Reţeta e pe bune şi mie îmi place la nebunie.
      Mulţumesc de apreciere şi te invit să mai citeşti şi alte articole de pe blog pe care la găseşti la cuprins.

      Ștergere
  6. Multe lucruri is bune pe vremea asta ...

    RăspundețiȘtergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !