Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

18 mai 2012

COPIII ALERGICI AU SI EI NEVOIE DE JUCARII

Alergiile au devenit o problema majora a stilului de viata contemporan.
Din pacate, cei mai afectati sunt si cei mai nevinovati, copiii !


Ca si parinte am visat pentru copiii mei o jucarie mare din pluş (asta pentru ca pe vremea mea nu se gaseau).
Asa ca au avut un urs panda imens, in care adormeau si un catel cu care fratele cel mare il speria pe cel mic.
Din pacate jucariile din pluş sunt un rezervor de alergeni si sunt interzise copiilor cu astfel de probleme, lipsindu-i in acest fel de mari bucurii.
Din fericire exista si in România un aparat de curatenie, care are un adaptor special astfel incat toti copiii sa se poata bucura de jucariile din plus.
Acest aparat are si o functie de spalare cu sampon antialergen, ce poate fi folosit atat pe jucariile din plus cat si pe hainute groase.
O alternativa prietenoasa este folosirea jucariilor din lemn, vopsite ecologic.

Acest articol participa la un concurs prin care sper sa castig o tableta astfel incat sa nu mai trebuiasca sa ma rog de baiatul meu sa ma lase pe laptop-ul personal :)

17 comentarii:

  1. Iti doresc succes la concurs, Radu!
    Si eu i-am umplut casa de jucarii baiatului meu, tocmai pentru ca mi-au lipsit cand eram mica. Mama nu ne cumpara decat jocuri educative. :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte de Pasti am fost la Bucuresti la verisoara mea. Intamplarea a facut ca intr-una din zile sa fie programata o prezentare Kirby. Recunosc ca nu sunt adepta participarii la prezentari de orice fel, dar de data asta chiar nu mi-a parut rau ca am vazut-o. A fost incitant. In timpul prezentarii, persoana care a efectuat-o, un barbat dealtminteri foarte amabil si bine informat (normal, doar asta era meseria lui) a vazut in camera nepotelului meu o jucarie de plus. Era un urs mare, mare, mai mare ca el, cu care micutul se joaca mai tot timpul. Am ramas surprinsa de cat praf a putut iesi dupa ce a curatat acea jucarie de plus cu o mica perie batatoare. Apoi a spalat jucaria cu un fel de spuma. Curatarea si spalarea jucariei nu a durat mai mult de 5 minute. Dupa ce jucaria s-a uscat, firesc a reintrat iar pe mana micutului. Mai tarziu, impreuna cu verisoara mea am observat, ca desi inainte de cate ori se juca cu aceasta jucarie stranuta (doctorii au spus ca era suspect de rinita alergica), acum stranutul disparuse. In gand i-am multumit domnului care ne scapase de aceasta problema si citind acest articol nu pot decat sa-i dau dreptate autorului. Acum imi aduc aminte ca si domnul acela amabil, ne-a spus in prezentare, ca sursa stranutului, ar putea fi acarienii prezenti in praful de casa care se aglomereaza si in jucariile de plus. Nu va pot spune ce a putut iesi din saltea

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai tii minte cum se numea persoana care a facut prezentarea?
    Intradevar acea perie elimina praful de la 7cm adancime (implicit si acarienii iar spuma activa are proprietati antialergene ceea ce impiedica dezvoltarea acarienilor.
    Ursul acela de plus era cumva un panda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt sigura, deoarece nu am memoria numelor.Oricum era un nume scurt. E posibil Radu, e posibil Rares, dar nu sunt sigura.Mai tre sa iau ceva lecitina!

      Ștergere
  4. Esti destul de aproape! Nu e chiar panda, e un "winnie the pooh" . Sa inteleg ca stii ceva in legatura cu asta?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci sigur era Rares si o sa-i transmit personal impresiile tale. Speram sa ne fi cunoscut deja :(
      Intamplator eram in Bucuresti in acea perioada dar eu am avut de a face cu un panda ceva mai mare ca mine pentru care nu-mi ajungeau sigur 5 minute :D
      Sper ca verisoara ta foloseste deja un Kirby in casa

      Ștergere
    2. Asta nu stiu inca, dar pot sa o intreb. Stiu insa ca a fost foarte incantata de ceea ce poate face!

      Ștergere
    3. Sper sa il foloseasca deja, pentru ca altfel problema cu stranutul invariabil revine :(

      Ștergere
  5. Am vazut si eu efectul acestui sampon dar pe un covor. Culorile si-au revenit si s-a schimbat complet mirosul din incapere. Slava Domnului nu am copii alergici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur pentru tine. Bine ar fi sa mentii aceasta situatie si in viitor.
      Daca nu folosesti deja, recomand calduros un Kirby

      Ștergere
  6. De fapt, ce este acest Kirby, dom'le - că îl visez şi noaptea de o vreme?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu-i un lucru rau :D
      Raspunsul se dezvaluie numai accesand link-ul:
      http://covorul-meu.blogspot.com/p/cum-pot-folosi-chiar-de-azi-un-kirby-in.html

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !