Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

29 feb. 2012

CURATENIE IEFTINA, ASPIRATOARE IEFTINE

Curatenia cu un aspirator ieftin este mai scumpa! 
Daca vreti sa intelegeti de ce, cititi pana la sfarsit.

Scriu aceasta postare ca si o promisiune facuta lui Mioarab la comentariul facut : "Ce ma fac daca nu-mi pot permite un Kirby ?".

Ca si la comentariu, raspunsul meu este, ca oricine face curatenie in casa isi poate permite un Kirby.

Voi incerca sa exemplific (unitatile de masura si exemplele sunt pur orientative, in schimb reflecta obiectiv realitatea)
Suprafata de curatat este de 100 metri patrati, aspirator 2500W cu pret 50-100 euro
Statisticile spun ca pentru o astfel de suprafata o familie din Romania cheltuie in medie 65-80 euro/luna.
In ziua stabilita ne apucam de curatenie :)
REZULTATE:
-la fiecare sfert de ora trebuie sa oprim aspiratorul proaspat achizitionat pentru ca este fierbinte si emana un miros de praf incins ingrozitor. Asta nu e neaparat un lucru rau deoarece la 2500W cat consuma s-ar putea sa sara sigurantele.
-cand dam cu aspiratorul trebuie sa deschidem ferestrele pentru aerisire.
-dupa o zi de munca constatam ca nu am reusit sa abordam decit jumatate din ce ne-am propus, suntem transpirati, ne doare spatele, chiar si genunchii.
-daca dam cu degetul pe mobila sau pe televizor constatam ca praful este stapan si pentru data viitoare ne propunem sa investim intr-un spray antistatic.
-petele de pe covor sunt ceva mai evidente, dar nu-i nimic, cu prima ocazie folosim spalatoria de covoare si punem la pastrare solutia de covoare.
-devenim constienti, curatenia este o corvoada pe care trebuie s-o facem cat mai rar.
-dam cu odorizanti de camera ca sa miroasa a curatenie proaspat facuta, suntem fericiti ca pe covor nu mai sunt chiar toate scamele si devenim brusc constienti de faptul ca am muncit azi chiar mai mult decat la serviciu.
-neaparat trebuie sa facem macar un dus, deoarece suntem plini de praf (oare de unde?). In schimb praful si alergenii inhalati in plamani raman tot acolo.
-daca mai avem putere mai si dormim

REZULTATE DUPA 6 LUNI:
-aspiratorul e vai mama lui, dar nu-i nimic luam altul mai puternic de preferinta cu apa sau cu abur (poate tine mai mult, ca doar e mai scump). Pana la urma la cat ai dat pe el nu putea sa tina o vesnicie.
-mobila si parchetul sunt zgariate, dar nu ai nici o vina, praful este omniprezent si pe deasupra si abraziv.
-covoarele si tapiteriile arata ca pe vremea bunicii sau chiar mai rau deoarece nimic nu se mai face ca pe vremuri.
-devenim dependenti de odorizante de camera si de tot felul de chimicale ce fac deliciul vremurilor noastre.

Pentru aceste frumoase rezultate s-au platit in doar in 6 luni  cam 400 euro pe consumabile si 100 euro aspiratorul ce tocmai trebuie inlocuit.
Deci, ce nu ne putem permite?

8 comentarii:

  1. Imi dadusem seama de lucrurile astea dinainte sa citesc asta si de aceea nu pot sa neg utilitatea unui astfel de "Robot" in casele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu dar ma gandesc sa achizitionez unul mai ales pentru ca un prieten de-al meu foloseste Kirby si eu nu stiam asta pana cand nu a vazut linkul tau la mine pe blog,moment in care mi-a spus . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar e foarte important sa ai un aspirator calumea si chiar daca faci o investitie pentru a achizitiona un aparat bun, in scurt timp rezultatele o sa faca uitata cheltuiala...
    Eu am facut un mic sacrificiu si mi-am luat un Karcher, dar vreau sa spun ca nu se compara cu ce am avut pana atunci....merita toti banii si sunt sigur ca acelasi lucru e si cu Kirby:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa comunic cu persoane interesate de calitatea curateniei si de electrocasnice de calitate. Am vazut ca ati pus un link in comentariu, un pic de reclama nu strica nimanui :) Ar fi intersant sa le punem pe amandoua la treaba, nu credeti? Daca aceptati provocarea va invit sa va inscrieti pe pagina TESTATI UN KIRBY din acest blog! Din punctul meu de vedere exista Kirby si aspiratoare :)

      Ștergere
    2. Aici e vorba si de gusturi si de ceea ce ai incercat pana acum:)
      Pana nu demult eram unul dintre cei care credeau ca exista Nokia si restul telefoanelor, insa lucrurile s-au schimbat radical in ultimul timp:)
      Pacat ca nu aveti posibilitate de testare si in Cluj:P Oricum super ideea:)

      Ștergere
    3. Mihai, din fericire pentru mine, Kirby a fost lider in domeniu in ultima suta de ani si este si acuma. Stii cum se spune: trecutul este istorie, prezentul este realitate iar viitorul doar promisiune si speranta. Am vazut rand pe rand aparate de curatenie mult laudate,cu preturi mai mari,profesionale si toate au pierdut competitia.
      Nu am spus ca nu poate fi testat in Cluj. Trebuie doar gasita o perioada de comun acord in care eu sau un coleg va fi in zona.
      Daca esti interesat, completeaza formularul de la pagina TESTATI UN KIRBY sau da-mi un mail privat ca sa poti fi contactat.

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !