Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

10 feb. 2012

Covoare de lana, covoare, mocheta

Avantajele folosirii unui Sentria de la Kirby pentru curatarea in profunzime a covoarelor/mochetelor



In cazul curatarii covoarelor/mochetelor un Kirby face trei operatiuni simultan.
Bate covorul/mocheta pe locul lui, aspira cu 3,8 mc/min si perie covorul.
In plus datorita sistemului de filtrare "Micron Magic cu MicroAllergen Technology" nici in plaminii celui ce face curatenie, dar nici in locuinta nu va mai ajunge ceea ce scoatem din covor
Acum voi prezenta fiecare operatiune in parte.
1) Batutul covoarelor: 
Fiecare dintre dumneavoastra stie ce efort si timp implica aceasta operatie, de altfel indispensabila.
Datorita batatorului de covoare reglabil pe inaltime de la Kirby, se asigura curatare in profunzime (pina la 9cm) a tuturor tipurilor de covoare/mochete. Asta inseamna ca praful abraziv (cel responsabil de tocirea covoarelor, in special celor din lana) este eliminat in proportie de 97%. De asemenea este eliminat in aceeasi proportie micropraful care contine acarieni, streptococi, mucegaiuri. Toate acestea fara sa mutati covorul de pe locul lui.
2) Aspiratul covoarelor
Datorita debitului mare de aer vehiculat, un Kirby asigura in totalitate aspirarea a ceea ce extragem in urma operatiunii de batere a covoarelor/mochetelor, iar datorita sistemului de filtrare ne asiguram ca si retinem in totalitate aceasta murdarie pe care o putem elimina definitiv din casa.
3) Periatul covoarelor
Asigura eliminarea parului uman sau de animale din fibrele covorului, eliminarea efectului de tasare, eliminarea fibrei moarte cauzata de praful abraziv.


In toate cazurile de curatare a covoarelor cu Kirby reactia oamenilor este:
"Arata ca nou!"-si asta fara spalare (despre asta vom vorbi mai tirziu).
Practic covorul/mocheta isi schimba in intregime aspectul, se lumineaza, nu mai miroase, devine pufos, etc...

2 comentarii:

  1. Sunt curioasa cat praf se face in camera dupa toate aceste operatii:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deloc. Datorita debitului de aer aspirat de 3.8mc/min combinat cu filtrarea HEPA11, praful din covor este retinut in totalitate in sac fara posibilitate de a iesi de acolo. In plus debitul mare de aer vehiculat prin sistemul de filtrare permite si retinerea particulelor aflate in suspensie in aerul din camera. In concluzie, dupa ce faceti operatiunile descrise in articol cu Kirby, in camera dv va mirosi a "aer curat".

      Ștergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !