Un blog despre bucuria de a trăi într-o casă curată, fără alergeni şi sănătoasă. Pentru noi şi pentru copiii noştri. Cu minim de efort şi cheltuieli. Despre cum putem fi mândri de casa noastră. Şi acum şi peste 30 de ani.
Google şi-a făcut datoria şi v-a adus aici. Postaţi comentarii, abonaţi-vă, distribuiţi sau criticaţi. Părerea dumneavoastră contează!!!

11 ian. 2012

De ce este bun un covor in casa ?

Covorul din fibre naturale este util sanatatii


Covorul se foloseste de foarte mult timp. Are o caracteristica aparte. Atunci cind calcam pe el se electrizeaza si se transforma intr-un "magnet" de praf. Covorul singur nu produce praf, doar il tine la nivelul podelei. Lana se electrizeaza ceva mai bine si din acest motiv sunt foarte bine cotate covoarele din lana. Covoarele din lana sunt si mult mai durabile, evident cu o intretinere corecta.
Pe de alta parte pe pardoselile dure (parchet laminat, gresie, etc) praful depus nu mai este retinut de nimic. Astfel cind mergem prin locuinta tot acest praf este vinturat si o mare parte ajunge din pacate pe caile respiratorii. Unii specialisti spun ca ar trebui sa spalam o pardoseala dura intre 3-5 ori pe zi ca sa asiguram aceeasi calitate a aerului in locuinta ca si atunci cind am avea covor.
Desigur si covorul trebuie sa beneficieze de curatare periodica si eficienta.

2 comentarii:

  1. am inteles ca expunerea la acarieni este maxima noaptea si ca se inmultesc prin perne, asternuturi si ca numarul lor ar fi mai mare in dormitoare.se pare si ca atunci cand nu ne miscam suntem expusi actiunii acestora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sonia, te-ai uitat vreodata dimineata in lumina soarelui ce pluteste prin camera ta?
    Din pacate nu are legatura cu noaptea, nu se inmultesc prin perne si asternuturi :)
    Salteaua (sau locul unde dormim) reprezinta o treime din timpul nostru.
    Este logic ca si o treime din pielea moarta se stringe in saltea.
    Produce acarieni si mugegaiuri.
    Acarienii din saltea produc proteine care cauzeaza alergii pe care le inspiri atit cit stai in pat.
    Trebuie sa mai dezvolt?

    RăspundețiȘtergere

Nu fiţi sfioşi ! Dar cu atenţie !
Comentariile anonime nu le public !